CO2 bepaling in (verpakte) dranken

Het CO2 gehalte is een belangrijke kwaliteitsparameter die invloed heeft op de smaak en houdbaarheid van dranken. Het voortdurend controleren van dit CO2 gehalte is dan ook noodzakelijk voor het continu garanderen van een kwalitatief product.

I Stock 184109230

Essentiële eisen voor een goede meting van het CO2 gehalte in gebottelde dranken zijn de optimale monster voorbereiding, de meetprocedures en de herhaalbare resultaten. Daarnaast zijn er nog de verschillende types verpakking die een invloed hebben op de kwaliteit van de drank.

De trend om voortdurend nieuwe en goedkopere verpakkingen en verpakkingsmaterialen te ontwikkelen, is belangrijk om rekening mee te houden in moderne CO2 testapparatuur.

Daarnaast hebben klanten nog belangrijke eisen:

  • Eenvoudige bediening
  • Weinig onderhoud
  • Efficiënte workflow
  • Eenvoudige integratie in bestaande systemen

De enige instrumenten op de markt die aan alle eisen voldoen, zijn de onze CO2 testers. Waar andere spelers op de markt het niet mogelijk achten om deze essentiële eisen in 1 meet instrument te combineren, biedt de Steinfurth CO2 tester dit wel aan.

Met een unieke combinatie van dynamische monstervoorbereiding en in-package metingen is de CO2 tester de referentie. Daarnaast kunnen deze systemen ook omstandigheden simuleren voor smaak- en kwaliteitstesten door de klant.

Co2